Twarożek z sera tofu 400g
VEGETOTU kuchnia roślinna Iwona Deperas
27.50 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Tofu to ser na bazie mleka sojowego, gdzie koagulantem jest nigari (morska woda po usunięciu soli bardzo bogata w minerały). Jest idealną alternatywą sera na bazie mleka krowiego dla osób z alergią na kazeinę i nietolerancją na laktozę. Zawiera lekkostrawne białko, bogate we wszystkie niezbędne aminokwasy, roślinne tłuszcze zawierające niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, węglowodany jak i wiele witamin i minerałów. Majonez sojowy zawiera płatki drożdżowe (Tebi), przez co wzbogaca twarożek w witaminy grupy B oraz nadaje mu lekko orzechowo-serowy smak.
Termin przydatności do spożycia min 5 dni od daty wykonania.
Tofu naturalne (soja, woda, sól morska Nigari), majonez sojowy (olej rzepakowy, mleko sojowe, płatki drożdżowe, czosnek, sól), papryka, por, sól
alergeny: soja, mleko sojowe
Wartość odżywcza w 100g produktu: energia: energia 981,8 kJ 234,5 kcal
tłuszcze 22,3 g (- w tym nasycone 1,7 g, jedno-nienasycone 13.3 g, wielo-nienasycone 7 g)
węglowodany 3,3 g (- w tym cukry 1.8 g), błonnik 0,7 g, białka 4,3 g, sól 0,4g
Przechowywać w tem. 5°C
Bez konserwantów, produkty naturalne