Jałowcowa

Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Kubica Czesław

43.00 zł / kg
- +

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Tradycyjna kiełbasa, której smak przywołuje skojarzenia z lasem iglastym, dzięki wyczuwalnej nucie jałowca. Wędzona, parzona, podsuszana w zimnym dymie, nadaje się do dłuższego leżakowania, ale kto mógłby się oprzeć temu aromatowi, żeby nie zjeść jej od razu?

Termin przydatności

21 dni od daty produkcji

Skład

Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, czosnek, owoc jałowca

Sposób przygotowania

Sposób przechowywania

w temperaturze od +2°C do +12°C

Sposób produkcji

Produkujemy nasze wędliny bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, substancji wzmacniających smak, substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników czy aromatów. Do produkcji wykorzystujemy naturalne przyprawy takie jak pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, liść laurowy, czosnek, cebula, majeranek, kardamon, owoc jałowca. Jedynymi konserwantami jakie używamy to sól kamienna oraz sól peklująca.

Opinie

Sonia Kubala

Data dodania: 24.06.2020

Największym koneserem jest mój syn, wręcz upomina się abym nie zapomniała zamówić.