Kabanosy

Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Kubica Czesław

55.00 zł / kg
- +
Produkt może być ograniczony ilościowo

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Choć kabanosy mogą być produkowane we wszystkich krajach Unii Europejskiej, to tylko Polska może umieszczać na opakowaniu oznaczenie “Gwarantowana Tradycyjna Specjalność”. Kabanosy to duma Wędlin Kubica. Przyprawiamy je doskonałą jakością.

Termin przydatności

21 dni od daty produkcji

Skład

Mięso wieprzowe, sól peklująca, pieprz czarny, gałka muszkatołowa, czosnek, kminek

Sposób przygotowania

Sposób przechowywania

w temperaturze od +2°C do +12°C

Sposób produkcji

Nasze Kabanosy najpierw wędzimy a następnie pieczemy w wędzarni. Po wystudzeniu poddajemy je ponownemu procesowi wędzenia, dzięki któremu uzyskują one właściwy, wyśmienity smak.
Produkujemy nasze wędliny bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, substancji wzmacniających smak, substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników czy aromatów. Do produkcji wykorzystujemy naturalne przyprawy takie jak pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, liść laurowy, czosnek, cebula, majeranek, kardamon, owoc jałowca. Jedynymi konserwantami jakie używamy to sól kamienna oraz sól peklująca.