Polędwiczka pieczona

Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Kubica Czesław

67.00 zł / kg
- +

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Jeden z najszlachetniejszych kawałków mięsa wieprzowego jest przez nas peklowany w solance od kilku do kilkunastu dni, a następnie starannie wędzony i pieczony. Dokładamy starań, aby każda polędwiczka zachowała soczystość.

Termin przydatności

14 dni od daty produkcji

Skład

Mięso wieprzowe, sól peklująca

Sposób przygotowania

Sposób przechowywania

w temperaturze od +2°C do +6°C

Sposób produkcji

Produkujemy nasze wędliny bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, substancji wzmacniających smak, substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników czy aromatów. Do produkcji wykorzystujemy naturalne przyprawy takie jak pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, liść laurowy, czosnek, cebula, majeranek, kardamon, owoc jałowca. Jedynymi konserwantami jakie używamy to sól kamienna oraz sól peklująca.