Sopelek

Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Kubica Czesław

54.00 zł / kg
- +

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Nazwa tej wybornej wędliny dobrze oddaje jej kształt. Sopelek to po prostu pierś z kurczaka, którą najpierw peklujemy od kilku do kilkunastu dni w zalewie, a następnie wędzimy i pieczemy dla zamknięcia jej naturalnych walorów smakowych.

Termin przydatności

14 dni od daty produkcji

Skład

Mięso drobiowe, sól peklująca

Sposób przygotowania

Sposób przechowywania

w temperaturze od +2°C do +6°C

Sposób produkcji

Produkujemy nasze wędliny bez jakichkolwiek dodatków chemicznych, substancji wzmacniających smak, substancji wiążących wodę, wypełniaczy, barwników czy aromatów. Do produkcji wykorzystujemy naturalne przyprawy takie jak pieprz, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, liść laurowy, czosnek, cebula, majeranek, kardamon, owoc jałowca. Jedynymi konserwantami jakie używamy to sól kamienna oraz sól peklująca.