Olej rzepakowy BIO tłoczony na zimno 1000 ml

SOSTA

36.00 zł / szt
- +
Produkt może być ograniczony ilościowo

W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się

Opis

Certyfikowane uprawy rzepaku, żyzna, słoneczna gleba i zero konserwantów. Co to może oznaczać? Tylko jedno. Niefiltrowany olej rzepakowy tłoczony na zimno.
Myli się ten, kto twierdzi, że nasz olej rzepakowy każe długo na siebie czekać. Poddawany naturalnym procesom filtrowania i przelewany do ciemnych butelek jest bardzo niecierpliwy. Jednak to tylko jedna z jego wielu zalet. Pozytywnie wpływa na układ krążenia, hamuje reakcje zapalne oraz wspomaga prawidłowe funkcjonowanie tkanki łącznej i mięśni szkieletowych. O reszcie przekonacie się sami. Otwierając butelkę!

Do czego wykorzystywać olej rzepakowy tłoczony na zimno?
Złoty kolor, wyrazisty smak i najlepsze ziarna rzepaku. To jego cechy rozpoznawcze. W kuchni zachowuje się jak prawdziwa gwiazda. Lubi towarzyszyć sałatkom i surówkom. Chętnie pokazuje się też w towarzystwie pieczywa, kasz, makaronów i zup. Spożywanie oleju rzepakowego tłoczonego na zimno przeciwdziała chorobom serca i układu krążenia, miażdżycy, utrzymuje prawidłowy poziom cholesterolu, działa przeciwzakrzepowo, wpływa korzystnie na wzrok, pomaga eliminować łuszczycę i zapalenia stawów.

Termin przydatności

Minimum 5 miesięcy

Skład

100 % ekologiczny olej rzepakowy

Sposób przygotowania

Sposób przechowywania

w suchym nienasłonecznionym miejscu

Sposób produkcji

tłoczony na zimno