POMIDORY KISZONE EKO 770 ml
GOSPODARSTWO OGRODNICZE EKOLOGICZNE Elżbieta Przemyślańska
13.50 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Kiszone pomidory. Bomba witaminowa zamknięta w słoiku
Do czego można wykorzystać kiszone pomidory? Na przykład do przygotowania sosów, które można zaserwować z rybami, daniami wegetariańskimi, czy mięsnymi. Wspaniale smakują jako dodatek do past kanapkowych i pasztetów. Szczególnie polecam kwaśną zupę pomidorową. Zupa z kiszonych pomidorów przypadnie do gustu amatorom kwaśnych zup takich jak, ogórkowej, kwaśnicy czy barszczu.
Spożywanie kiszonek jest bardzo zdrowe. To naturalny probiotyk. Są źródłem kwasu mlekowego, który powstaje podczas fermentacji ‒ to ten sam kwas, który powstaje w zakwasie w prawdziwym pieczywie. Oczyszcza on organizm, podnosi odporność, obniża poziom cholesterolu i reguluje pracę jelit. Jedząc kiszonki, dostarczamy naszemu organizmowi witamin z grupy A, B, C, E i K. Oprócz tego kiszone warzywa zawierają fosfor, wapń, żelazo oraz potas. Dobra wiadomość dla osób odchudzających się ‒ kiszonki tracą swoje kalorie. Dodatkowo wspomagają trawienie i dzięki zawartości błonnika sycą na długo, a kwaśne produkty zaspokajają potrzebę podjadania.
09/2021
pomidory,czosnek,chrzan,koper,woda,sól
po otwarciu przechowywać w lodówce
Pomidory są kiszone w wyniku naturalnej fermentacji w zalewie słonej, z dodatkiem chrzanu, czosnku, kopru.. Produkt niepasteryzowany .