GOSPODARSTWO OGRODNICZE Elżbieta Przemyślańska

GOSPODARSTWO OGRODNICZE Elżbieta Przemyślańska


Brzozowa 16
48-100 Głubczyce

Strona WWW Facebook

Opis

Zajmuję się uprawą ekologicznych certyfikowanych warzyw i ziół. z wykorzystaniem wyłącznie ekologicznych metod i środków, z szacunkiem dla środowiska naturalnego. Od maleńkiego ziarenka, aż do dojrzałego i pysznego warzywa, powoli pod moim czujnym i troskliwym okiem. W gospodarstwie uprawiane są przede wszystkim ekologicznie, certyfikowane warzywa które są przetwarzane do słoiczków pod marką NATURELA. Żywność ekologiczna, w porównaniu z konwencjonalną, zawiera więcej ważnych dla zdrowia witamin i mikroelementów, oraz jest nieporównywalna w smaku. Żywność ekologiczna jest obecnie jedynym sposobem na to, aby nie spożywać syntetycznych środków chemicznych i sztucznych dodatków. Naturalne, ekologiczne produkty przeznaczone są dla wszystkich ludzi, bez względu na wiek, płeć czy stosowaną dietę. Są odpowiednie dla każdego i każdy powinien przekonać się o ich dobroczynnym działaniu. Żywność ekologiczną warto podawać przede wszystkim dzieciom. Co to jest żywność ekologiczna? ŻYWNOŚĆ EKOLOGICZNA to taka, która pochodzi z naturalnych upraw i hodowli. Jest produkowana bez używania sztucznych nawozów, pestycydów, czy środków wspomagających wzrost roślin i zwierząt. Ponadto w takim gospodarstwie prowadzona jest kontrola całego procesu produkcji, a nie tylko produktu końcowego. Żywność ekologiczna to nie jest to samo, co zdrowa żywność. Warzywa sprzedawane są w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego.

Sposób produkcji

PRODUKCJA EKOLOGICZNA PL-EKO- 07-14122

Produkty