Kolendra
MikroLas
14.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Mikroziółka kolendry, znane również jako "kolendra chińska" lub "kolendra indyjska", to niedojrzałe pędy kolendry, które są bogate w składniki odżywcze. Oto informacje o ich korzyściach zdrowotnych w języku polskim:
-
Bogactwo składników odżywczych: Mikroziółka kolendry są źródłem witamin (takich jak witamina A, witamina C, witaminy z grupy B), minerałów (takich jak żelazo, magnez, potas) oraz przeciwutleniaczy, co wpływa korzystnie na zdrowie.
-
Wspomaganie układu trawiennego: Kolendra jest znana z właściwości wspierających trawienie i działania przeciwbakteryjnego, co może przyczynić się do zdrowia jelit.
-
Łagodzenie stanów zapalnych: Niektóre badania sugerują, że składniki znajdujące się w mikroziółkach kolendry mogą pomagać w łagodzeniu stanów zapalnych w organizmie.
-
Właściwości przeciwbakteryjne: Kolendra może mieć działanie przeciwbakteryjne, pomagając w zwalczaniu niektórych infekcji bakteryjnych.
-
Wsparcie dla zdrowia skóry: Ze względu na zawartość witaminy A i witaminy C, mikroziółka kolendry mogą wspomagać zdrowie skóry i pomagać w utrzymaniu jej elastyczności.
Mikroziółka kolendry mogą być dodawane do sałatek, zup, dań kuchni azjatyckiej oraz przyprawiać różne potrawy, aby wzbogacić ich smak i wartość odżywczą. Regularne spożywanie mikroziółek kolendry może przynieść różnorodne korzyści zdrowotne i uzupełnić dietę o cenne składniki odżywcze.
Młode kiełki kolendry są niezwykle aromatyczne i pożywne. Zawierają 3 razy więcej beta-karotenu niż dorosłe warzywa. Jest także doskonałym źródłem przeciwutleniaczy, olejków eterycznych, witamin B, C, E, K, makro- i mikroelementów (mangan, wapń, miedź, żelazo, cynk, selen, potas). Regularne spożywanie mikroliście kolendry uspokaja układ nerwowy, pobudza trawienie i zwiększa apetyt. Oprócz tego kiełki tej rośliny spowalniają proces starzenia, obniżają poziom cholesterolu we krwi i wzmacniają układ sercowo-naczyniowy. Uzdrawiają cały organizm i spowalniają proces starzenia.
Te mikroliście zostały wyhodowane z ziarna, wody i światła
Te mikroliście zostały wyhodowane z ziarna, wody i światła