Mikroliście Brokuł
MikroLas
14.00 zł / szt
W celu złożenia zamówienia prosimy się zalogować.
Zaloguj sięlubZarejestruj się
Mikrozioła brokuła to małe, niedojrzałe kiełki brokuła, które są znane ze swoich wartości odżywczych i korzyści zdrowotnych. Oto kilka korzyści zdrowotnych mikroziołowych brokułów:
-
Bogactwo składników odżywczych: Mikrozioła brokuła zawierają dużą ilość witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, takich jak witamina C, witamina K, beta-karoten, żelazo, potas i foliany.
-
Wzmacnianie odporności: Dzięki obecności witaminy C i innych przeciwutleniaczy mikrozioła brokuła wspierają układ odpornościowy organizmu, pomagając w zwalczaniu infekcji i chorób.
-
Wspomaganie zdrowia serca: Składniki odżywcze obecne w mikroziołach brokuła mogą pomagać w obniżaniu poziomu cholesterolu we krwi, co z kolei może wpływać korzystnie na zdrowie serca.
-
Zawartość przeciwutleniaczy: Przeciwutleniacze obecne w mikroziołach brokuła pomagają w zwalczaniu wolnych rodników, co może przyczynić się do zmniejszenia ryzyka wystąpienia nowotworów.
-
Wsparcie procesu detoksykacji: Składniki odżywcze w mikroziołach brokuła mogą wspomagać naturalne procesy detoksykacji organizmu, pomagając w usuwaniu szkodliwych substancji.
Mikrozioła brokuła można dodawać do różnych potraw, takich jak sałatki, kanapki, omlety czy zupy, aby wzbogacić ich wartość odżywczą i cieszyć się korzyściami zdrowotnymi.
Mikrogreeny brokułów zawierają 15 razy więcej białka i 3-5 razy więcej witaminy C niż ich dorosłe odpowiedniki. Jest bogaty w witaminy (A, B1, B2, B5, B6, C, K, PP, U) i minerały, w tym selen, wapń, siarkę, mangan i potas. Zawiera także sulforafan, cenny związek organiczny o działaniu przeciwnowotworowym. Co więcej, 5 gramów mikrogreenów brokułów zawiera taką samą ilość sulforafanu, jak duży widelec dorosłej kapusty. Dzięki temu kiełki brokułów hamują rozwój nowotworów i rozwój nowotworów. Wspomagają także zdrowie przewodu pokarmowego, poprawiają stan skóry i układu nerwowego, wzmacniają serce i naczynia krwionośne. Przydatny przy wrzodach żołądka i ryzyku rozwoju miażdżycy.
Zalecany okres przydatności - 7-10 dni.
Te mikroliście zostały wyhodowane z ziarna, wody i światła